Izgubio glas tokom meča
392

Varešanović oštro odgovorio navijačima Sarajeva: Nisu mi oni dali posao, već predsjednik

K. H.
Mirza Varešanović na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Sloge (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Sloge (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović nakon remija protiv Sloge je rekao da je njegov tim u potpunosti oštećen za gol u 96. minuti, a što se tiče odlaska, rekao je da će o tome odlučiti predsjednik Ismir Mirvić, ne i navijači koji to žele.
Sarajevo je u 96. minuti postiglo gol za 2:1, ali je sudija iz za sada nejasnih razloga poništio gol i upravo o tome je govorio Varešanović.

Treba reći i to da je trener Sarajeva u potpunosti izgubio glas i da je na konferenciji za medije jedva govorio, ali je smogao snage da kaže šta misli o utakmici.

"100 posto smo oštećeni, kada smo postigli gol glavni sudija je pokazao na centar, a onda je pomoćni nešto rekao, a nije mi jasno kako pomoćni može bolje vidjeti od glavnog koji je bio bliži. Šta da kažem, rekao sam da nas čeka teška utakmica i prije utakmice bez obzira na poziciju Sloge na tabeli. Dobro smo otvorili utamicu, poveli i nije mi jasno zašto smo stali. Dogovorili smo se da krenemo odmah agresivno i jako na njihov gol, da pravimo pritisak na njihovoj polovini i to smo radili do gola, a onda smo stali i kao da se uvukla neka nervoza. Imali smo još prilika...", rekao je Varešanović:

"U drugom poluvremenu ista slika, naša dominacija i posjed lopte, šanse i jednostavno, to je tako u nogometu. Primamo gol isto kao u Tuzli, nakon individualne greške, Šerbečić je labavo ušao u duel i primili smo gol. Nakon toga smo sve vrijeme pokušavali i napravili smo izmjene, pojačali napad i pokušali postići drugi gol. Nismo uspjeli..."

Nakon toga je odgovorio na pitanje šta misli o skandiranju navijača da ode s klupe Bordo kluba, a on je imao poprilično oštar odgovor.

"Nije me publika postavila na ovo mjesto, mene je postavio predsjednik i kada on kaže da idem, ja ću ići", rekao je Varešanović.

Naredni meč Sarajevo igra protiv Leotara u gostima.