Sjajni golman BiH
1.3k

Vasilj nakon fantastične partije: Ako nešto možemo istaći, to je borbenost

N. M.
Foto: Screenshot/BHT1
Foto: Screenshot/BHT1
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Budimpešti osvojila prvi bod u novoj sezoni Lige nacija, pošto je rezultatom 0:0 remizirala s Mađarskom.
Nakon utakmice je svoj komentar dao Nikola Vasilj, golman Zmajeva koji je večeras bio naš glavni junak sa nekoliko bravuroznih intervencija.

"Ako možemo nešto istaći nakon ove utakmice, to je ta borbenost. Nije bilo lako igrati pred ovolikom publikom u gostima. Odigrali smo borbeno, defanzivno kompaktno, a bilo je puno centaršuteva... Presretan sam zbog ekipe", rekao je Vasilj za BHT1.

Osvrnuo se na dobru saradnju s iskusnim štoperom Erminom Bičakčićem.

"S Bičom sam već igrao protiv Engleske, znamo se iz Njemačke i stvarno je prelijepo igrati s njim. Dobro se razumijemo, iako nije lako kada se puno mijenja u zadnjoj liniji. Osjeti se to u igri, ali nadam se da će se i to popraviti kroz vrijeme", dodao je Vasilj.

Kratak komentar na meč je dao i Nikola Katić, štoper bh. tima koji je odigrao svih 90 minuta.

"Možemo biti zadovoljni bodom, ali ne smijemo se ni zadovoljiti samo s tim. Ovo je naša tek četvrta utakmica i imamo dobru bazu za dalje", rekao je Katić.

Najavio je i oktobarske utakmice s Njemačkom i Mađarskom u Zenici.

"Očekuju nas teške utakmice. To je sami vrh svjetskog nogometa, ali igramo kući, konačno pred našim navijačima i to će biti dodatni poticaj. Nadam se da ćemo popraviti stvari koje nisu dobre, a one koje to jesu zadržati", zaključio je Katić.