Nakon pola godine
126

Već drugi razlaz u prvenstvu BiH: Admir Adžem više nije trener GOŠK-a

N. K.
Admir Aždem (Foto: GOŠK)
Admir Aždem (Foto: GOŠK)
Prvenstvo Bosne i Hercegovine gotovo da nije krenulo kako treba, a već imamo dva razlaza s trenerima. Nakon što je danas Velež raskinuo s Damirom Čanadijem, večeras su saradnju prekinuli GOŠK i Admir Adžem.
Potvrdio je Adžem ovu informaciju i za portal Klix.ba, a na društvenim mrežama se zahvalio pojedincima.

"Svemu dođe kraj pa tako i mojoj priči s GOŠK Gabelom. Proveo sam lijepih šest mjeseci u ovom klubu i sada je vrijeme za novi list, neki novi početak. Ovom prilikom želim da se zahvalim prije svega mojim igračima (mojoj djeci), mom stručnom štabu, upravi kluba, svim uposlenicima kluba, kojih nije puno, ali vrijedno rade", poručio je Adžem pa dodao:

"Našoj zdravstvenoj službi, našim navijačima kojih također nije mnogo, ali vole svoj klub. Svim stanovnicima Gabele i Čapljine s kojima sam proveo prelijepih šest mjeseci. Stekao sam mnoga prijateljstva za koja sam siguran da će biti dugovječna. Klubu GOŠK Gabela želim mnogo sportskog uspjeha i da ostvare svoje sportske ciljeve. Sve vas voli vas šef."

Adžem je u GOŠK došao u februaru ove godine i s ekipom je nakon velike borbe izborio ostanak u eliti.

Međutim, u ovu sezonu je ušao loše s dva poraza na domaćem terenu od Zrinjskog i Radnika te su u Gabeli odmah upaljeni crveni alarmi.

Adžem je GOŠK vodio u 17 utakmica u kojima je ostvario tri pobjede, pet remija i devet poraza.