"Otvara" se put
140

Već se nazire protiv koga će Sarajevo igrati ukoliko prođe Spartak Trnavu u Evropi

D. P.
Foto: SK Rapid Wien
Foto: SK Rapid Wien
Nogometaši bečkog Rapida slavili su na gostovanju poljskoj Wisli iz Krakowa rezultatom 2:1 i tako napravili veliki korak ka trećem pretkolu Evropske lige, a taj duel je važan i za navijače FK Sarajevo.

Bordo tim večeras otvara svoj dvomeč protiv Spartaka iz Trnave u drugom pretkolu Konferencijske lige. Taj par križa se s parom Wisla - Rapid, a onaj koji prođe iz duela Sarajeva i Spartaka igrat će s poraženim iz dvomeča Wisle i Rapida.

Tu je austrijski Rapid uspio ostvariti već prednost nakon prve utakmice na gostovanju i čini se kako grabi ka trećem pretkolu. Kako se radi i o poljskom drugoligašu, sve su prilike da Wisla nema šta tražiti u revanšu u Beču.

To znači da bi pobjednik duela Sarajeva i Spartaka u trećem pretkolu Konferencijske lige trebao igrati protiv poljske Wisle iz Krakowa, tima koji igra u drugoj ligi Poljske, ali je prošle godine osvojio Kup ove zemlje i tako izborio plasman u Evropu. Definitivno, Sarajevu se otvorila ozbiljna šansa da napadne plasman u play-off Konferencijske lige.

Inače, Rapid je rezultatom 2:1 slavio na gostovanju, a u prednost su ga doveli golovi Isaka Janssona i Matthiasa Seidla. Do kraja utakmice Wisla je autogolom uspjela zadržati kakve-takve šanse uoči revanša.

Uzvratni susret igra se za sedam dana u Beču, dok Sarajevo i Spartak svoj duel igraju večeras od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase.