Uskoro i skupština
8

Velež dobio privremenog predsjednika kluba nakon iznenađujuće ostavke Senada Kevelja

D. P.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Nogometaši Veleža dobili su novog predsjednika Upravnog odbora, a umjesto Senada Kevelja, na funkciju privremenog prvog čovjeka kluba došao je Admir Rahimić.

Kevelj je jučer nakon dvogodišnje vladavine odlučio podnijeti ostavku na funkciju predsjednika FK Velež, uslijed krize rezultata, a ona je danas potvrđena i na njegovo mjesto dolazi dosadašnji zamjenik predsjednika kluba Admir Rahimić.

Iz Veleža su danas potvrdili ostavku Kevelja, te otkrili kako klub neće imati nikakvih problema u poslovanju.

"Nakon jučerašnje ostavke predsjednika FK Velež gospodina Senada Kevelja, FK Velež Mostar informiše sve svoje članove, navijače i prijatelje kluba, kao i cjelokupnu bosanskohercegovačku sportsku javnost da će naš klub nesmetano nastaviti svoj rad i da njegovo poslovanje u bilo kojem segmentu neće biti ugroženo. Ostavkom predsjednika Kevelja, ulogu prvog čovjeka kluba, kako to predviđa Statut, privremeno će preuzeti zamjenik predsjednika FK Velež gospodin Admir Rahimić", saopćeno je iz mostarskog kluba.

U naredna tri dana zamjenik predsjednika kluba Admir Rahimić će zatražiti održavanje vanredne skupštine kluba, a nju bi u skladu sa statutom predsjednik skupštine trebao sazvati u roku od 15 dana.

Treba napomenuti da članovima Upravnog odbora luba mandati ističu danom održavanja skupštine odnosno imenovanjem novog predsjednika.

Bez obzira na ostavku predsjednika Kevelja, preostali članovi Upravnog odbora uvjeravaju javnost, ali i sve navijače Veleža da nemaju razlog za brigu, te da će s jednakim entuzijazmom nastaviti svoj rad sve do imenovanja novog predsjednika i novog Upravnog odbora Rođenih.