Zalog za budućnost
118

Velež doveo Armanda Bobaja, najboljeg strijelca juniorskog prvenstva BiH

N. K.
Armando Bobaj (Foto: FK Velež)
Armando Bobaj (Foto: FK Velež)
Mladi lijevokrilni igrač Armando Bobaj od danas je zvanično novi nogometaš Veleža iz Mostara.
U press roomu stadiona Rođeni potpisan je ugovor koji će Bobaja vezati za Velež do ljeta 2026. godine.

Bobaj je rođen 30. jula 2005. godine u Bosanskoj Gradišci. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Kozare iz Bosanske Gradiške. Sa 16 godina je u dresu Slobode iz Bosanskog Novog debitovao u Prvoj ligi RS-a, a tokom dvije sezone nastupa za ovaj klub odigrao je 21 utakmicu i postigao tri gola. Pažnju na sebe skrenuo je svojim igrama u protekloj sezoni kada je nosio dres Kozare.

Igrajući za juniorski tim ove ekipe, Bobaj je tokom sezone postigao čak 16 golova i bio prvi strijelac juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Isti broj golova postigli su Veležov Dženan Puce i Seid Pramenković iz Sarajeva. Uz 16 golova, Bobaj je upisao i šest asistencija. U dva navrata je tokom sezone nastupio i za seniorski tim Kozare u Prvoj ligi RS-a.

Odlični nastupi u juniorskoj Premijer ligi bili su preporuka i za debitantski nastup u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Iako ima tek 18 godina, Bobaj je nedavno debitovao za našu mladu reprezentaciju u prijateljskom meču protiv vršnjaka Sjeverne Makedonije.

Potpis ugovora s prošlosezonskim prvim strijelcem juniorske Premijer lige i novopečenim mladim reprezentativcem dolazi dva dana nakon početka priprema Veleža i sigurno je da predstavlja nastavak sklapanja igračke križaljke za iskušenja koja očekuju klub, kako na domaćoj tako i na evropskoj nogometnoj sceni naredne sezone.