Premijer liga BiH
35

Velež i Sarajevo igraju veliki derbi na stadionu Rođeni, Borac dočekuje Zrinjski

N. K.
Detalj s posljednje utakmice između Veleža i Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s posljednje utakmice između Veleža i Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pet utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas, a derbi će biti odigran u Mostaru na stadionu Rođeni između Veleža i Sarajeva.
Mostarci igraju promjenjivo u posljednje vrijeme pa su nakon velike pobjede u Zenici protiv Čelika na domaćem terenu samo remizirali sa Slobodom te su potom poraženi u Širokom Brijegu.

S obzirom da je ovo posljednja domaća Veležova utakmica u prvom dijelu sezone, trener Rođenih Feđa Dudić kazao je kako se pobjedom nad aktuelnim prvakom želi oprostiti od domaćih navijača.

"Mislim da smo dužni iskupiti se našim navijačima zbog slabijih rezultata u prošla dva kola, pogotovo što sljedeću domaću utakmicu igramo tek u drugom mjesecu sljedeće godine", kazao je Dudić.

Bordo tim igra loše u gostima u posljednja dva mjeseca i sigurno je da će danas jurišati na pobjedu kako bi prekinuli niz bez pobjede koji traje još od početka oktobra kada su poraženi od Širokog u Kupu. Potom su igrali neriješeno kod Zrinjskog, Slobode i Radnika.

Ipak, u duelima s Veležom imaju dosta uspjeha pa su tako Rođene pobijedili u posljednja tri međusobna meča, a posljednji put krajem augusta kad je na Koševu bilo 2:1 za izabranike Husrefa Musemića. Motiv Bordo tima je veći i zbog činjenice da u narednom kolu igraju veliki sarajevski derbi protiv Željezničara pa će željeti u dobrom raspoloženju dočekati ovaj susret.

Tekstualni prijenos derbija iz Mostara moći ćete danas uživo pratiti na portalu Klix.ba.

Izuzetno zanimljiva utakmica očekuje nas danas i u Banjoj Luci gdje se sastaju zahuktali Borac i Zrinjski, dok će Tuzla City na Tušnju ugostiti Čelik. Radnik će na gostovanje pretposljednjoj Mladosti, a derbi začelja igrat će Zvijezda 09 i Sloboda. Preostali duel 17. kola između Željezničara i Širokog Brijega na rasporedu je sutra.

Parovi:

Mladost - Radnik (13:00) Tuzla City - Čelik (13:00) Velež - Sarajevo (13:00) Zvijezda 09 - Sloboda (13:00) Borac - Zrinjski (16:00)

Željezničar - Široki Brijeg (nedjelja)

Tabela: