Sigurna pobjeda
47

Velež konačno proigrao i u drugom poluvremenu "napunio" mrežu Posušja

D. P.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Nogometaši Veleža upisali su vrlo bitnu pobjedu za prekid teškog niza poraza, pošto je večeras na stadionu Rođeni "palo" Posušje rezultatom 3:0.

Velež je duel 11. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine dočekao u sitauciji koju niko u ovom klubu nije mogao zamisliti ni u najgorim snovima - u zoni ispadanja i s tri vezana poraza.

Tako je duel protiv Posušja bio "biti ili ne biti", te nosio i više od tri boda za ekipu turskog stručnjaka Irfana Buza. U takvoj situaciji Rođeni su od samog starta krenuli ofanzivno, ali to nije donijelo rezultat u prvom poluvremenu.

Prvi dio igre protekao je u tvrdoj igri, te uz jedan opravdano poništen gol za Velež, nije donio mnogo toga. No, nastavak je bio izuzetan po navijače Rođenih.

Dvije velike šanse propustili su domaći na startu drugog dijela, a onda je u 54. minuti dosuđen penal za domaće nakon igranja rukom jednog igrača Posušja u svom kaznenom prostoru.

Siguran realizator penala bio je Mihael Mlinarić za vodstvo Veleža u 56. minuti.

Samo 10 minuta kasnije sve je riješeno. Rezervista iz Gruzije Zurab Museliani pogađa prvi put u dresu Veleža za ovjeru trijumfa Rođenih.

Do kraja utakmice Posušje je svim silama napalo i stvorilo nekoliko prilika, ali od toga nije bilo ništa. Ostalo je mnogo prostora za kontre, a jednu takvu na sjajan način realizuje Nermin Haskić u 82. minuti.

Ovom pobjedom Velež se približio sigurnoj zoni koja je sada udaljena samo bod, dok Posušje ostaje na petoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Velež - Posušje 3:0 (Mlinarić 56', Museliani 65', Haskić 82')

Tabela: