Uprkos debaklu
260

Velež nakon Andore: Naš klub i navijači ostvarili su pobjedu na tribinama

D. P.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Fudbalski klub Velež Mostar oglasio se na društvenim mrežama kako bi se zahvalio navijačima na podršci u dalekoj Andori tokom evropske utakmice kluba.

Velež je doživio vjerovatno i najteži debakl u klupskoj historiji primivši šest golova od predstavnika Andore u dvije utakmice Konferencijske lige. Klub je ispao u prvom pretkolu, a posebno težak bio je poraz rezultatom 5:1 u revanšu.

No, Velež se pohvalio brojkom navijača koji su došli kako bi bodrili Mostarce u dalekoj Andori. Pjesma Red Armyja odjekivala je na stadionu, a sada im se klub zahvalio na tome.

"Iako naši momci na terenu nisu uspjeli i onome čemu smo se svi nadali, a to je zasigurno prolazak u narednu rundu evropskog takmičenja, naš Klub je na tribinama ostvario još jednu pobjedu u nizu.

Naš Red Army, naši najvjerniji navijači, učinili su nas još jednom ponosnima. Svojom gromoglasnom podrškom od prvog do posljednjeg minuta susreta predstavili su, ne samo naš Klub, već i naš grad Mostar i domovinu Bosnu i Hercegovinu, u najsjajnijem svjetlu.

Strast, vjernost i ljubav naših navijača, neprocjenjivi su i istinska su snaga i putokaz koji nas u dobrim i u lošim vremenima drži budnim i fokusiranim da nastavimo dalje, snažnije, posvećenije, a sve u zajedničkom cilju jačanja naše prve i jedine ljubavi", saopćeno je iz mostarskog kluba.

Nakon kraha u Evropi, Velež ima još nekoliko dana da se konsoliduje uoči početka nove sezone u bh. nogometu. Velež 3. augusta gostuje prvaku BiH Borcu u prvom kolu šampionata.