Rođeni kompletni
76

Velež otputovao u Atinu po historijski uspjeh, Dudić želi naučiti iz grešaka Sarajeva

H. H.
Nogometaši Veleža na mostarskom aerodromu (Foto: FK Velež)
Nogometaši Veleža na mostarskom aerodromu (Foto: FK Velež)
Ekspedicija Veleža otputovala je s mostarskog aerodroma za Atinu na revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv grčkog AEK-a, u kojem će Rođeni braniti prednost od 2:1 iz prvog susreta i tražiti historijski prolaz u narednu rundu.

Mostarci su prije sedam dana na Grbavici slavili 2:1 nakon preoketa i samim trijufom u prvom meču napravili su veliko iznenađenje, ali u Grčku ne idu s bijelom zastavom. Iako je AEK apsolutni favorit, Rođeni se neće unaprijed predati i pokušat će ostvariti veliki uspjeh plasmanom dalje.

Sinoć su igrači Veleža na stadionu Rođeni odradili pretposljednji trening pred utakmicu s AEK-om, a sjajna vijest za Feđu Dudića je povratak veznjaka Samira Radovca i defanzivca Denisa Zvonića u tim, koji će biti spremni za utakmicu s Grcima.

Kako je u izjavi za medije istakao Dudić, određenu minutažu trebao bi dobiti i oporavljeni Obren Cvijanović, što će biti dodatna napadačka snaga Mostaraca u ovom meču, a tokom sedmice nogometaši Veleža radili su na otklanjanju grešaka iz prvog meča.

Prije svega, to su bili defanzivni propusti kod prekida, te brža tranzicija po osvojenoj lopti. Svoju šansu tražit će i u nešto sporijoj odbrani grčkog tima, koji je prema Dudićevom mišljenju pod ogromnim pritiskom i neće birati sredstva da dođe do pobjede i prolaza.

Također, trener Veleža je istakao da bi ključan mogao biti uvod utakmice i prvih 20-ak minuta, jer ako Rođeni ne prime gol, vjeruje da mogu odoljeti napadima Grka u nastavku meča.

"Analiziram i probam učiti na greškama drugih. Izvukli smo dvije utakmice Sarajeva s jakim klubovima kao što su bili Bešiktaš i Atalanta. Obje prve utakmice su remizirali 2:2, a potom su doživljeli teške poraze kada su se ponadali da mogu igrati s takvim ekipama. I onda se desi da loše uđeš u drugu utakmicu, pa primiš gol protiv Bešiktaša u 5., a protiv Atalante u 4. minuti. Tad nastane raspad sistema i probat ćemo da naučimo iz tih utakmica i da početak odigramo najbolje što možemo", kazao je Dudić.

Utakmica između AEK-a i Veleža igra se sutra od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Atini, a direktan prijenos omogućio je Face TV, dok ćete na portalu Klix.ba moći pratiti tekstualni prijenos.