"Obrigado"
49

Velež potvrdio još jedan odlazak iz kluba, četvrti u posljednja tri dana

S. G.
Mostarski Velež potvrdio je da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa brazilskim nogometašem Wallaceom Menezesom dos Santosom nakon samo pola godine koju je proveo u klubu.
"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Wallaceom Menezesom dos Santosom.

Wallace Menezes dos Santos je rođen 23. juna 1998. godine u Aracaju, Brazil. Ponikao je u brazilskom CS Sergipe, a zatim svoj fudbalski put nastavlja u CS Maruinense, kako bi potom započeo i evropsku karijeru u austrijskom SC Austria Lustenau. Nakon Austrije, evropsku karijeru je nastavio u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi kao igrač HNK Gorica. Član FK Velež službeno postaje 28. januara 2023. godine.

U crvenom dresu je odigrao 12 utakmica u kojima je upisao jedan pogodak i jednu asistenciju. Obrigado, Wallace!", poručili su Rođeni svom sada već bivšem igraču.

Inače, Brazilac je četvrti nogometaš koji napušta Velež u svega tri dana.

Prije njega su kofere spakovali Samir Zeljković, Haris Ovčina i golman Slaviša Bogdanović.

Velež je sezonu završio na šestoj poziciji sa 45 bodova i biće zanimljivo ispratiti ljetni prijelazni rok u mostarskom klubu.