Prvo obraćanje Čanadija
61

Velež predstavio novog trenera: "Ne znam baš najbolje ligu BiH, ali brzo se prilagođavam"

FENA
Damir Čanadi (Foto: FK Velež)
Damir Čanadi (Foto: FK Velež)
Novi trener Veleža Damir Čanadi nije se razmetao obećanjima na svom predstavljanju, kazao je tek kako može obećati rad i zalaganje.

Nakon što je pred početak priprema klupu Rođenih neočekivano napustio Dean Klafurić, vodstvo Veleža postiglo je dogovor s austrijskim trenerom hrvatskih korijena Damirom Čanadijem.

Na današnjem službenom predstavljanju Čanadi je kazao kako vjeruje da, iako nije suviše dobro upoznat s bh. nogomet, može u kratkom vremenu posložiti ekipu koja će biti sposobna za najviše domete.

"Znam da je Velež veliki klub. Iskreno, bosansku ligu ne znam baš najbolje, pratim je malo na televiziji, kada sam bio prije dvije godine u Šibeniku imao sam neke utakmice s Posušjem i Zrinjskim. Znam stil igre, što je jako važni, i brzo se prilagođavam, što je još važnije", rekao je.

Čanadi je kazao kako neće biti velikih promjena u stručnom štabu te je najavio dolazak jednog svog pomoćnika s kojim je ranije uspješno sarađivao.

"Što se tiče igračkog kadra, otišlo je šest-sedam igrača i mi sada moramo složiti ekipu. Moramo izbalansirati sve, moramo vidjeti koga možemo dovesti da krene s nama na ovaj put, onoga ko dijeli s nama našu viziju. Ja imam neke svoje ideje i već sam pričao s par igrača. Jako je bitno da dođu igrači koji žele biti tu, koji vole ovaj klub", istaknuo je.

Novi trener Veleža neće imati previše vremena na raspolaganju s obzirom da ga već za dvanaest dana očekuje prva službena utakmica – nastup u pretkolu Konferencijske lige protiv Intera iz Andore.

Čanadi je upozorio kako se danas niti jedna ekipa ne smije podcijeniti.

"Moramo respektirati svakoga, ne možeš očekivati da ćeš nekoga pobijediti samo zato što dolazi iz male zemlje. U ekipi imaju dosta Španaca, ja ih ne poznajem, nisam nikada igrao protiv ekipe iz Andore i jako je bitno da se ozbiljno pripremimo za tu utakmicu", poručio je.

Što se tiče eventualnog sudara s grčkim AEK-om u drugom pretkolu Konferencijske lige, Čanadi je kazao kako dobro poznaje atinsku ekipu s obzirom da živi u grčkoj prijestolnici, ali je istaknuo kako je prerano govoriti o tom ogledu.

"AEK ima odličnog trenera i ekipu koja igra dugo zajedno. Međutim, u ovom trenutku mi moramo razmišljati samo o prvoj prepreci", rekao je.

Govoreći o ambicijama u Veležu, Čanadi je istaknuo kako se ništa ne može uraditi preko noći.

"Najbitnije je da posložimo stvari na najbolji načina i da klub dovedemo na još viši novu, da za godinu ili dvije ostvarimo najveći san. Ne mogu ništa obećati osim da ću raditi za svoju viziju, da maksimum izvučemo iz naših mogućnosti i onda mislim da ćemo u sljedećim mjesecima ili godinama osvojiti to što svi želimo", zaključio je novi Veležov trener.