Susret u četvrtak
197

Velež spreman za revanš protiv Intera: Ključ je spriječiti Andorce da šalju duge lopte

E. B.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Fudbalski Klub Velež će sutra igrati uzvratni meč prvog pretkola Konferencijske lige u Andori protiv Inter Club d’Escaldesa.

U prvom duelu na Grbavici rezultat je glasio 1:1, te će sutra klubovi krenuti "od nule".

Trener Veleža Damir Čanadi je analizirao greške njegove ekipe iz prvog duela, te je pripremio dobitnu taktiku.

"Trebamo biti jako oprezni sa njihovim dugim loptama, to nam je pravilo velike probleme. Mislim da će i u drugoj utakmici igrati sa istom idejom i moramo nastojati da ih više uvedemo u igru, da ne dižu loptu. Sada znamo mnogo više jedni o drugima i naš jedini cilj je proći dalje. Želimo slaviti u Andori i tako ćemo se postaviti na samoj utakmici", kazao je Čanadi.

"Atmosfera u ekipi je jako dobra, sigurno je da se još polako uigravamo. Znamo važnost evropske utakmice i želimo u uzvratnom meču pokazati znatno bolju igru. Ono što mogu obećati je da će svaki igrač dati sto posto svojih mogućnosti i da će nas to, nadamo se, dovesti do polaska dalje", rekao je asistent kod izjednačujućeg gola na Grbavici Ante Oreč.

Uzvratni duel između Inter Club d'Escaldesa i Veleža igra se u četvrtak od 18 sati na stadionu Estadio Nacional u Andorra la Velli uz direktan televizijski prijenos na Arena 1 Premium, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.