U igri još jedno ime
174

Velež sutra dobija novog trenera, Amar Osim glavni kandidat

H. H.
Osim bi na klupi Veleža trebao naslijediti Dudića (Foto: G. Š./Klix.ba)
Osim bi na klupi Veleža trebao naslijediti Dudića (Foto: G. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Velež sutra bi trebao dobiti novog šefa stručnog štaba, a to je u razgovoru za Klix.ba potvrdio predsjednik Rođenih Senad Husnić. Nije tajna da je Amar Osim glavni kandidat, ali u mostarskom klubu ne žele ništa uzimati zdravo za gotovo nakon iznenadnog odlaska Feđe Dudića.

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić kazao nam je da Rođeni u opticiju imaju još jednog trenera ukoliko se dogovor s Osimom ne finalizira, a sve bi trebalo biti poznato do kraja sutrašnjeg dana.

"Nije još ništa dogovoreno s Osimom. Pregovarali smo, dali smo ponudu, ali dok se ne potpiše ugovor ne možemo ništa potvrditi. Razgovoramo s još jednim trenerom, i ako ne postignemo dogovor sutra s Osimom, onda ćemo se okrenuti tom drugom rješenju. Uglavnom, planiramo da sutra Velež dobije trenera", rekao je Husnić za portal Klix.ba.

Ukoliko Osim preuzme Velež, to će mu biti tek drugi klub u Premijer ligi u kojem će raditi. U dosadašnjoj karijeri vodio je Željezničar u tri navrata (2001.-2003., 2009.-2013., 2018.-2021.) te japanski JEF United i katarski Al-Kharaitiyat.

S Plavima je pet puta postao prvak BiH (2001., 2002., 2010., 2012. i 2013.) te je još četiri puta osvajao Kup BiH. Trofej je osvojio i s JEF Unitedom nakon trijumfa u japanskom Liga kupu 2006. godine.