Premijer liga BiH
632

Velež u derbiju srušio Sarajevo i zakomplikovao situaciju na vrhu tabele

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža pobijedili su na stadionu Rođeni u 25. kolu Premijer lige BiH ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 pa su tako dodatno zakomplikovali situaciju na vrhu tabele jer se istopila prednost Bordo tima, dok je mostarski tim skočio na treće mjesto.
Velež je prvi zaprijetio u devetoj minuti meča kada je Georgijević nekako loptu dobacio do Vehabovića koji je s ivice šesnaesterca šutirao pored gola gostiju. Nastavili su domaći napadati, a u 16. minuti fenomenalno je šutirao Vehabović iz slobodnog udarca, ali je Kovačević odlično odbranio.

Bordo tim prvi put prijeti nakon pola sata igre kada je Mešanović šutirao preko gola s nekih 20-ak metara, a šest minuta prije odlaska na odmor Velež je poveo.

Anđušić je šutirao s nekih 20 metara, lopta se na putu do gola odbila od Milićevića pa prevarila Kovačevića i završila u mreži. Ujedno je 1:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

Nije uspijevalo Sarajevo ozbiljnije ugroziti gol domaćina sve do 68. minuti kada je topovski šutirao Fanimo, ali je Bogdanović loptu izboksovao u korner. Tri minute kasnije šansu je imao i Mešanović koji je glavom iz dobre situacije šutirao pored gola.

Ipak, do kraja utakmice Velež se organizovano i kvalitetno branio te su uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutu te ostvariti veliku pobjedu protiv danas veoma lošeg Sarajeva.

Situacija na vrhu tabele se zakomplikovala osam kola prije kraja prvenstva. Prednost lidera Sarajeva u odnosu na drugoplasirani Borac je spala sa osam na samo pet bodova, dok je Velež preskočio Široki Brijeg i Zrinjski te je sada na trećem mjestu. Sarajevo u narednom kolu u derbiju dočekuje upravo Borac, dok Velež gostuje Širokom Brijegu.

Rezultat i strijelac:

Velež - Sarajevo 1:0 (Miličević autogol 40')

Tabela:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore