U 20 sati
211

Velež večeras počinje svoju evropsku avanturu, na Grbavici dočekuje andorski Inter

E. B.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Nogometaši Veleža večeras će početi svoju evropsku avanturu za sezonu 2024/2025, a protivnik će im biti andorski Inter Club d'Escaldes.

Velež je u novu sezonu ušao sa novim trenerom Damirom Čanadijem, a i igrački kadar je izmijenjen, te u ovoj sezoni u crvenom dresu nećemo gledati Giorgija guliashvilija, Denisa Zvonića, Emira Halilovića, Vitu Čaića, Dinu Hasanovića, Sašu Domića... dok su novi igrači Veleža Tino Blaž Lauš, Karlo Išasegi, Tonči Mujan, Faris Ribić, Armando Bobaj, Milan Jevtović, Rodrigo Souza...

S obzirom da stadion Rođeni u Vrapčićima ne ispunjava standarde za odigravanje evropskih utakmica, Velež će Inter ugostiti na stadionu Grbavica.

Inter se prošle sezone do samog kraja borio za titulu prvaka Andore, no na kraju je UE Coloma bio bolji za tri boda.

Radi se o ekipi bogatoj internacionalcima, a najopasniji po Veležov gol bi trebao biti Francuz Gillaume Lopez koji je prošle sezone bio najbolji strijelac prvenstva Andore igrajući za trećeplasirani AC Escaldes.

Ukoliko Rođeni opravdaju ulogu favorita i prođu dalje, u drugom pretkolu bi igrali protiv grčkog AEK-a.

Utakmica Velež - Inter igra se na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.