Konferencijska liga
58

Veležov "krvnik" iz Andore bio na pragu nevjerovatnog poduhvata u Grčkoj

E. K.
Nogometaši Inter Escaldesa iz Andore su nakon izbacivanja mostarskog Veleža pružili odličan otpor favorizovanom AEK-u i poraženi rezultatom 4:3.

AEK je vodio 4:0, no gosti iz Andore su se uspjeli vratiti u meč i postići tri gola te sa minimalnim zaostatkom dočekuju revanš meča drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Krenimo redom.

Poveo je AEK u šestoj minuti preko Roberta Ljubičića da bi u 20. Levi Garcia udvostručio prednost grčkog sastava.

Igrala se 31. minuta kada je Mijat Gaćinović postavio rezultat prvog dijela, a u 53. je Harold Moukoudi postigao četvrti gol za AEK i tada se mislilo da prijeti katastrofa gostima iz Andore.

No, nije sve tako kako se čini, a u to su se uvjerili gledaoci na OSAP Areni u Atini. Prvo je u 65. minuti Domagoj Vida postigao autogol i donio tračak nade gostima.

Deset minuta kasnije dosuđen je penal za domaće, a Levi Garcia je bio neprecizan da bi tri minute kasnije dosuđen novi jedanaesterac, ali ovaj put za goste.

Siguran realizator najstrožije kazne je bio Sascha Andreu da bi pet minuta kasnije konačan rezultat postavio Viti Martinez.

Revanš meč je na rasporedu u Andori sljedeće sedmice kada će biti poznat putnik u treće kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Rezultat i strijelci:

AEK - Inter Escaldes 4:3 (Ljubičić 6', Garcia 20', Gaćinović 31', Moukoudi 53' / Vida (ag) 65', Andreu (p) 78', Martinez 83')