Predsjednik potvrdio
639

Velika vijest za Željine navijače: Već ove godine bi mogla početi izgradnja nove južne tribine

K. H.
Stadion Grbavica (Ilustracija) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Stadion Grbavica (Ilustracija) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević na današnjoj konferenciji za medije najavio je da bi već u ovoj godini mogli početi pripremi radovi za izgradnju nove južne tribine na stadionu Grbavica.

Kako je rekao, radovi bi mogli početi u oktobru ili novembru ove godine, a da će se za početak morati sanirati problemi s klizištem, što bi bila priprema terena za izgradnju nove tribine.

"Ako sve bude kako treba i ako bude išlo tokom kojim očekujemo, možda bi mogli u ovoj godini, u oktobru ili novembru, mogli početi s pripremnim radovima, a kao što znate, južna tribina ima nekih problema, odnosno ima malo i klizišta. To su prvi radovi koji bi se trebali uraditi. Kada se to sanira, onda bi sljedeće godine išli u izgradnju novog juga", kazao je Kovačević pa nastavio:

"Najbolji scenarij je da ove godine počnemo sa radovima, odnosno sa saniranjem klizišta. Očekujemo od opštinske administracije da će nas u tome podržati, očekujemo podršku Općine Novo Sarajevo, očekujemo podršku Vlade Kantona Sarajevo. Ovo je namjenski projekat, namjenska sredstva. Željo će svaki projekat uraditi sigurno do kraja. Radimo i dalje na tim projektima. Nikad nećemo sebi dozvoliti da podršku društvene zajednice zloupotrijebimo, tako da je to jedna velika stvar koju hoćemo pokrenuti i hoćemo je privesti kraju u sljedećoj godini, ako Bog da."

Trenutni kapacitet Grbavice je nešto više od 13.000 sjedećih mjesta, a stadion je izgrađen u septembru 1953. godine.