Tek je šesto kolo
68

Veliki derbi prvenstva BiH igra se danas, iz Zrinjskog najavljuju kao početak "borbe za titulu"

D. P.
Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
Pred nama su dva duela šestog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a posebno interesantan bit će veliki derbi koji će Pod Bijelim Brijegom odigrati Zrinjski i Borac.

Dva posljednja prvaka Bosne i Hercegovine večeras se od 19:45 sastaju u velikom derbiju, a iz mostarskog kluba duel su najavili kao "zahuktavanje borbe za titulu", iako je prvenstvo tek počelo.

"Borba za titulu se zahuktava već sad. Veliki derbi između HŠK Zrinjski i FK Borac na rasporedu je večeras od 19:45 na Stadionu HŠK Zrinjski", najavili su iz mostarskog kluba.

Zrinjski i Borac su trenutno jedina dva tima s maksimalnim učinkom na startu prvenstva, ali i jedan i drugi tim su odigrali manje utakmica u odnosu na rivale. Zbog evropskih utakmica Zrinjski je odigrao i slavio u tri duela, a Borac dva. Banjalučani su i jedini tim koji još nije okusio gorčinu primanja gola ove sezone.

Utakmica se igra na stadionu Pod Bijelim Brijegom s početkom u 19:45, a sudit će ga najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Danas se igra i još jedan duel domaćeg šampionata, a od 15 sati Sloga Meridian ugostit će ekipu Širokog Brijega.

Sloga ima samo dva boda u četiri odigrane utakmice, dok je Široki odigrao "šareno" na startu prvenstva i ima dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Ipak, pobjedom bi gosti s Pecare mogli skočiti na drugo mjesto.

Duel u Doboju počinje u 15 sati, a sudi ga Haris Halkić. Posljednja utakmica šestog kola igra se sutra između GOŠK-a i Željezničara.

Tabela: