Sve je dogovoreno
15

Veliko pojačanje na Old Traffordu: Sofyan Amrabat postaje novi igrač Manchester Uniteda

K. H.
Foto: Fabrizio Romano/Twitter
Foto: Fabrizio Romano/Twitter
Sjajni marakonski vezni nogometaš - Sofyan Amrabat, postat će novi igrač Manchester Uniteda, nakon što je klub s Old Trafforda postigao dogovor s Fiorentinom.

Amrabat je bio jedan od igrača koji je obilježio proteklo Svjetsko prvenstvo u Kataru i najzaslužniji za osvajanje historijskog četvrtog mjesta Maroka, te je odavno bilo jasno da će ovog ljeta napustiti Fiorentinu.

U početku se povezivao s prelaskom u Barcelonu, još u januaru ove godine, no na kraju Barcelona nije uspjela pronaći sredstva da izbjegne kršenje finansijskog fair-playja i ovaj igrač nije imao prostora da karijeru nastavi u ovom španskom timu. Već tada je bilo jasno da "cilja" na najveće evropske klubove, a to je dokazao i nakon što je dobio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

Na kraju, ovaj nogometaš će u Manchester United doći na posudbu vrijednu 10 miliona eura, a klub će za njegove usluge još naredne godine platiti 20 miliona eura, uz pet milion eura kroz bonuse.

Amrabat je već ranije dogovorio sve uslove s Manchester Unitedom, no unatoč snažnom pritisku iz Saudijske Arabije i ponudama koje se "ne odbijaju", odlučio je još ostati u evropskom nogometu i karijeru nastaviti u Engleskoj.

Još jednom podsjećamo, Amrabat je odigrao fantastično Svjetsko prvenstvo u Kataru i bio je najbolji igrač selekcije Maroka, koja je napravila historijski podvig i došla do polufinala smotre najboljih svjetskih selekcija, no na kraju nisu uspjeli osvojiti medalju i nakon poraza od Francuske u polufinalu, od Hrvatske su izgubili meč za treće mjesto.

Već tada je bilo jasno da će karijeru nastaviti u nekom drugom, snažnijem klubu od Fiorentine, a sada je poznato i da će to biti Manchester United.