Tokom okupljanja Zmajeva
0

Veliko pojačanje Sarajeva upoznalo svog nogometnog idola Edina Džeku

H. H.
Aldin Turkeš i Edin Džeko (Foto: Instagram)
Aldin Turkeš i Edin Džeko (Foto: Instagram)
Napadač Sarajeva Aldin Turkeš susreo se s Edinom Džekom tokom reprezentativnog okupljanja Zmajeva u Sarajevu.

On je putem Instagrama objavio njihovu zajedničku fotografiju na kojoj je u opisu napisao "idol", te tako otkrio da je Džeko njegov nogometni uzor, s obzirom da su veoma slične fizionomije i igraju na istoj poziciji.

I u prošlosti je često govorio da bi volio igrati skupa s Džekom u dresu reprezentacije i od njega učiti, a sada je konačno dobio priliku da upozna najboljeg bh. nogometaša.

Turkeš je u Sarajevo stigao iz Winterthura, za koji je prošle sezone u elitnom rangu nogometa u Švicarskoj postigao 9 golova na 31 utakmici.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Korpulentni golgeter je rođen u Zugu prije 28 godina i cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Švicarskoj. Ponikao je u omladinskim selekcijama Luzerna i Zuricha, u kojem je dobio priliku i na seniorskom nivou, a kasnije je još branio boje Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sporta i Winterthura, čiji je i trenutno član.

Javnost u BiH se Turkeša sjeća i po čestim povezivanjima s nastupom za reprezentaciju naše zemlje, a 2020. godine dobio je i poziv tadašnjeg selektora Dušana Bajevića. Međutim, nakon što je bio pozitivan na koronavirus, otpao je sa spiska Zmajeva.

U dosadašnjem dijelu sezone Turkeš je upisao pet nastupa i postigao jedan gol, a uprkos činjenici da je stigao kao veliko pojačanje, trener Sarajeva Zoran Zekić najavio je da će ga postepeno integrisati u ekipu s obzirom da nije prošao pripreme s Bordo klubom.