19-godišnji golman
23

Velikom talentu Union Berlina amputirana noga, to je bio jedini način da preživi

E. B.
Berkin Arslanogullari
Berkin Arslanogullari
Talentovanom golmanu Union Berlina Berkinu Arslanogullariju (19) je amputirana noga, nakon što mu je prije nekoliko mjeseci dijagnostikovan rak kostiju.

Arslanogullari je prošao sve mlađe kategorije kluba iz Berlina, a za prvi tim Uniona debitovao je 21. marta ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga.

No, nedugo nakon debija dobio je užasne vijesti. Ljekari su mu saopćili da boluje od raka, te je on odmah krenuo sa hemoterapijama.

Ipak, terapije nisu pomogle, pa mu je lijeva potkoljenica morala biti amputirana kako bi se zaustavilo napredovanje bolesti.

"Uprkos svim pokušajima i hemoterapiji, rak nije mogao da se pobijedi, a kako bi mu se spasio život, Berkinova noga je morala biti amputirana", naveli su iz Union Berlina.

Arslanogullari se oglasio poslije operacije i zahvalio svima na podršci.

"Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu, a i sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju", poručio je mladi golman.

Pokrenuta je i humanitarna akcija za skupljanje novca, kako bi se pomoglo mladom golmanu i njegovoj porodici u daljem procesu liječenja i rehabilitacije.