Peto kolo La Lige
202

Vini i Mbappe iz dva penala donijeli važnu pobjedu Realu protiv Sociedada

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Real Madrida su u petom kolu španske Primere pobijedili Real Sociedad na gostovanju rezultatom 2:0 i to uz dva gola sa jedanaest metara.

Prvi je zaprijetio Real Madrid i to u 18. minuti susreta kada je Kylian Mbappe sjajno šutirao, ali je Alex Remiro odbranio njegov udarac da bi sedam minuta kasnije Luka Sučić pogodio stativu. Igrala se 29. minuta kada je Rudiger šutirao glavom, no golman Sociedada je zaustavio njegov udarac.

U 36. minuti Becker je pgoodio prečku gola Courtoisa, a četiri minute kasnije Kubo je šutirao, no u presudnom trenutku je izblokiran pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Sučić je u 46. minuti susreta još jednom pogodio stativu da bi u 58. minuti dosuđen jedanaesterac za Real zbog igranja rukom Sergija Gomeza u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Vinicius Junior koji je pogodio za vodstvo Reala.

Potom je Aguerd zaprijetio, no Courtois je odbranio njegov udarac da bi dvije minute kasnije dosuđen novi penal za goste. Vinicius je oboren u kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Kylian Mbappe koji je tako došao do trećeg gola u dresu Reala.

Do kraja nije bilo promjena rezultata te je susret okončan pobjedom Kraljeva rezultatom 2:0.

Real je drugi na tabeli s 11 bodova iz pet odigranih utakmica dok je Sociedad tek 16. s četiri osvojena boda.

U sljedećem kolu Sociedad će gostovati kod Mallorce dok će Real Madrid na svom terenu dočekati Espanyol.

Rezultat i strijelci:

Real Sociedad - Real Madrid 0:2 (Vinicius Junior (p) 58', Mbappe (p) 75')

Tabela: