Novi angažman
20

Vladimir Petković zvanično imenovan za novog selektora Alžira

H. H.
Vladimir Petković (Foto: EPA-EFE)
Vladimir Petković (Foto: EPA-EFE)
Bh. stručnjak Vladimir Petković zvanično je preuzeo kormilo reprezentacije Alžira, potvrdio je tamošnji nogometni savez.

Rođeni Sarajlija je bio među kandidatima za klupu Pustinjskih lisica već neko vrijeme, ali pregovori su dugo trajali i trajalo je nagađanje o njegovoj budućnosti.

Petković će na klupi zamijeniti Djamela Belmadija, a trajanje ugovora nije precizirano u saopštenju za javnost, iako se vjerovatno radi od dvije i po godine. Zvanično predstavljanje Petkovića bit će upriličeno u ponedjeljak.

Petković je posljednji angažman imao u francuskom Bordeauxu početkom 2022. godine, a u karijeri ranije je vodio Bellinzonu, Malcantone, Lugano, Young Boys, Samsunspor, Sion i Lazio.

Reprezentaciju Švicarske vodio je do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2021. godine, a osvojio je i Kup Italije s Laziom 2013. godine. Kao igrač je sa Sarajevom bio prvak Jugoslavije 1985. godine

Podsjetimo, reprezentaciju Alžira ranije je vodio i naš Vahid Halilhodžić između 2011. i 2014. godine te je ostvario veliki uspjeh plasmanom u osminu finala Svjetskog prvenstva.