Friedkin Group investira
37

Vlasnik Rome kupuje Everton, dogovor zvanično potvrđen

D. B.
Dan Friedkin (Foto: EPA-EFE)
Dan Friedkin (Foto: EPA-EFE)
Friedkin Group, kompanija u čijem je vlasništvu Roma, postigla je dogovor za kupovinu Evertona.

Sky Sport Italia piše da će Ryan Friedkin, sin Dana Friedkina, sada više voditi brigu o Vučici te da porodica ne namjerava prodati rimski klub.

Friedkin Group i Everton su danas objavili zajedničko saopćenje, kojim potvrđuju postizanje dogovora o preuzimanju kluba.

U prethodnim izvještajima se navodilo da će vlasnik Rome investirati oko 500 miliona eura u kupovinu engleskog premijerligaša, no to ipak ne znači prodaju Rome.

Ryan Friedkin (Foto: EPA-EFE)
Ryan Friedkin (Foto: EPA-EFE)

Ipak, porodica Friedkin je pod pritiskom u Italiji nakon otkaza uručenog legendi kluba Danieleu De Rossiju poslije četiri ovosezonske utakmice. Nekadašnji veznjak Rome je iznenada izgubio posao trenera kluba s Olimpica, zbog čega su uslijedili protesti na društvenim mrežama i na ulicama.

Lina Souloukou (Foto: EPA-EFE)
Lina Souloukou (Foto: EPA-EFE)

Direktorica Rome Lina Souloukou je dobila policijsku zaštitu te je podnijela ostavku u nedjelju, nekoliko sati prije utakmice s Udineseom.

Rouma je pobijedila rezultatom 3:0 vođena novim trenerom Ivanom Jurićem, no navijači nastavljaju s protestima te imaju negativan stav prema nekim igračima uključujući Lorenza Pellegrinija.