Nezadovoljni Pazarci
0

Vođa Torcide Sandžak objavio snimak akcije kojom su pokušali prekinuti meč s Partizanom

H. H.
Foto: Screenshot / You Tube
Foto: Screenshot / You Tube
Utakmica u Novom Pazaru između FK Novi Pazar i FK Partizan (3:4) nije prošla bez incidenata iako se igrala bez prisustva navijača, a na društvenim mrežama pojaviio se i snimak akcije domaćih navijača koji su pokušali prekinuti susret.

Navijači Novog Pazara izazvali su incident ispred Gradskog stadiona i napali policiju te je tom prilikom lakše povrijeđeno pet policajaca u pokušaju da uđu na stadion, uprkos kazni Fudbalskog saveza Srbije zbog koje je meč trebao da se odigra bez prisustva publike.

Huligani maskirani kapupljačama uspjeli su u jednom momentu da prekinu meč kada je van stadiona odjeknulo nekoliko detonacija. Bili su to topovski udari koji su bačeni na tribine.

Nakon svega, vođa navijača Novog Pazara, Belmir H., vođa navijačke grupe "Torcida Sandžak" objavio snimak na društvenim mrežama gde se vidi "akcija" nekoliko pripadnika grupe, koji su preskakali ograde od obližnje škole, zatim su prošli kroz školsko dvorište i onda pobacali nekoliko topovskih udara zbog kojih je meč prekinut nakratko.

Ovim snimkom željeli su da pokažu da nekoliko momaka nije napadalo policiju i da im se ne može kvalifikovati djelo kao napad na službeno lice, već da ono treba da bude prekvalifikovano.

Podsjetimo, Pazarci su kažnjeni igranjem dva meča bez prisustva navijača zbog uvredljivog skandiranja i transparenata političke i uvredljive sadržine, a potom i gađanja golmana Radničkog 1923 Marka Miloševića.