Ekskluzivna vijest
30

Washington Post: Luis de la Fuente želi napustiti Španiju i postati selektor SAD-a

E. B.
Luis de la Fuente (Foto: EPA-EFE)
Luis de la Fuente (Foto: EPA-EFE)
Selektor Španije Luis de la Fuente (63) je postao prvi trener u historiji koji je osvojio Evropska prvenstva u U19, U21 i seniorskoj konkurenciji, a sada bi mogao napraviti u potpunosti neočekivan potez i napustiti klupu evropskog prvaka i otići na egzotičnu destinaciju.

Naime, kako piše ugledni Washington Post, De la Fuente želi postati selektor nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

De la Fuente godišnje prima 600.000 eura, što ga je činilo jednim od najlošije plaćenih selektora na Euru, a iako mu je španski savez spremio novi ugovor, čini se da ga on neće prihvatiti.

Španski savez mu nudi platu u iznosu od 1,8 miliona eura godišnje, a Washington Post je nakon finala objavio članak s naslovom "Luis de la Fuente zainteresiran je za posao u reprezentaciji SAD-a".

"Predstavnici De la Fuentea kontaktirali su Nogometni savez SAD-a nakon što je selektor Gregg Berhalter otpušten prošle sedmice. Massoud Roushandel i Vicente Montes su u petak obavijestili sportskog direktora američkog saveza Matta Crockera o De la Fuenteovom interesu za posao. Roushandel je predsjednik Global Elite Sports Grupe, američko-španske kompanije za upravljanje, a blisko sarađuje s Montesom, istaknutim španskim menadžerom", navodi se u članku Washington Posta.

S obzirom da je do kontakta s američkim savezom došlo prije finala Eura, bit će zanimljivo vidjeti da li će zaista De la Fuente napustiti klupu Španije.