Evropska liga
42

West Ham pobijedio u Zagrebu poklonjenim golovima nemoćnog Dinama

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši West Hama pobijedili su na Maksimiru u prvom kolu Evropske lige ekipu Dinama rezultatom 2:0 i tako na najbolji način započeli ovo drugo po rangu evropsko takmičenje.
Ekipa iz Londona je u potpunosti dominirala u prvom poluvremenu, dok je Dinamo bio bezopasan. Iz takve igre, sredinom prvog poluvremena nevjerovatnu glupost napravio je Theophile-Catherine.

Naime, s lijeve strane je vraćao loptu Livakoviću, ali prekratko, a Antonio je bio brži i gurnuo je u gol kraj nemoćnog Livakovića. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Već u petoj minuti nastavka West Ham je udvostručio prednost. Šutalo je loše vratio loptu za Petkovića koji je propustio napraviti faul i Rice je s centra krenuo prema Livakoviću i na kraju mu gurnuo kroz noge za 0:2.

Tek tada se Dinamo probudio te do kraja utakmice bio čak i malo bolji protivnik, ali ti napadi nisu bili dovoljni da stignu do barem jednog pogotka pa se rezultat više nije mijenjao.

Bh. reprezentativci Luka Menalo i Amer Gojak su u igru ušli pred sami kraj meča.

U drugoj utakmici ove grupe, Genk je rezultatom 1:0 slavio protiv Rapida u Beču. U redovima domaćina igrao je bh. veznjak Srđan Grahovac do 60. minute.