Odradio i trening
56

Yamalu nisu odmah dozvolili da posjeti izbodenog oca, u bolnicu je stigao tek večeras

D. P.
Foto: Marca/Twitter
Foto: Marca/Twitter
Supertalentovani nogometaš Barcelone Lamine Yamal posjetio je danas u poslijepodnevnim satima bolnicu Can Ruti u Badaloni gdje je smješten njegov otac Mounir Nasraoui.

Mounir Nasraoui (32) preživio je sinoć stravičan napad nožem na jednom parkingu, kada su ga četvorica napadača sačekala i nanijela mu ubodne rane. Odmah je prebačen u bolnicu u Badaloni i na svu sreću, van je životne opasnosti.

No, njegov 17-godišnji sin i novi evropski prvak Lamine Yamal mogao ga je posjetiti tek večeras. Naime, Yamalu su sinoć i jutros zabranili da posjeti bolnicu kako ne bi izazvao komešanje prisutnošću u bolnici.

Yamalu su dozvolili da posjeti oca tek nakon što mu se zdravstveno stanje popravilo. Nesretni Mounir Nasraoui je objavio prvu poruku na društvenim mrežama nakon napada.

"Hvala svima na podršci, sada sam bolje. Veliki zagrljaj za sve", napisao je kratko Yamalov otac na društvenim mrežama ranije danas.

Mladi nogometaš Barcelone dobio je veliku podršku saigrača u klubu tokom cijelog dana i poručili su mu da će učiniti sve kako bi lakše prebrodio teške trenutke. Yamal je jutros regularno odradio redovni trening katalonskog kluba.

Napad se dogodio sinoć oko 21 sat, a nedugo nakon toga uhapšena su trojica napadača. Za četvrtim napadačem se tragalo, a on je uhapšen u popodnevnim satima.