Ima i dalje "materijala"
70

Zaboravljeni majstor James Rodriguez ponovo u evropskom nogometu, već je sletio u Madrid

D. P.
Rodriguez je blistao na Copa Americi prošlog mjeseca (Foto: EPA-EFE)
Rodriguez je blistao na Copa Americi prošlog mjeseca (Foto: EPA-EFE)
Nekada sjajni ofanzivni veznjak Real Madrida, Bayerna i Monaca James Rodriguez, nakon kratke epizode u Brazilu, ponovo će zaigrati u Evropi i već je sletio u Madrid.

Kolumbijski nogometaš, koji nikada nije opravdao veliki talent i potencijal koji ga je krasio, postaje novi igrač Rayo Vallecana. Rodriguez (33) već je sletio u Madrid i uskoro će postati novi igrač kluba s Vallecasa.

Dovođenje Jamesa Rodrigueza je poklon Raya Vallecana svojim navijačima za 100. godišnjicu kluba. Igrač je stigao, dogovorena je saradnja, s tim da je preostalo da još klub pronađe potrebnu ekonomsku formulu kako bi izbalansirao račune i dovršio operaciju.

Kod Jamesa je, osim želje da se vrati u najelitniji evropski nogomet, presudilo i to što će ponovo imati priliku da živi u Madridu jer je i Rayo Vallecano iz ovog grada u kojem je već bio nastanjen.

James u Rayo stiže kao slobodan igrač jer mu je mu je prije mjesec dana istekao ugovor sa Sao Paulom u Brazilu. Prethodno je bio član Porta, Monaca, Reala, Bayerna, Evertona i Olympiakosa u Evropi.

Najbolje partije tradicionalno je pružao za reprezentaciju Kolumbije s kojom je blistao na svjetskim prvenstvima, a prije mjesec dana je svoju selekciju odveo do drugog mjesta na Copa Americi.