Riješio "misteriju"
41

Zbijaju se šale zbog prezimena pojačanja Liverpoola, on se oglasio i otkrio kako se izgovara

D. P.
Szoboszlai razotkrio "misteriju" (Foto: Liverpool FC/Screenshot)
Szoboszlai razotkrio "misteriju" (Foto: Liverpool FC/Screenshot)
Najveće pojačanje Liverpoola u aktuelnom prijelaznom roku Dominik Szoboszlai osjetio je potrebu da navijačima otkrije kako se njegovo prezime pravilno izgovara.

Szoboszlai (22) jučer je zvanično predstavljen kao novi nogometaš Liverpoola. Tu je stigao za skoro 70 miliona eura iz RB Leipziga, a navijači na Anfieldu imaju velika očekivanja.

No, osim očekivanja, imaju i probleme s izgovorom njegovog prezimena. Uvijek interesantne britanske šale krenule su kružiti na društvenim mrežama pa su se tako popularne nogometne stranice na društvenim mrežama pitale da li je Liverpool predstavio pojačanje ili novu WiFi šifru na stadionu Anfielda.

Mađarski nogometaš osjetio je potrebu da "skrati muke" navijačima Liverpoola i otkrije kako se pravilno izgovara njegovo ime i prezime, a kako fanovi i komentatori ne bi griješili.

To možete pogledati u videu umetnutom pri vrhu članka, a ako je vjerovati komentarima u objavi na zvaničnoj stranici Liverpoola, rijetko ko bi pravilno izgovorio njegovo prezime da sam nije otkrio.

[TWITTER]1675776066714214407[/TWITTER]

"Stvarno je, stvarno dobro. Uživao sam u posljednjih nekoliko dana i radujem se što ću sve bolje upoznati. Posljednja tri ili četiri dana su bila jako duga; nije bilo tako lako. Ali na kraju sam tu, sretan sam i jedva čekam da počnem. Ovo he zaista historijski klub, s velikim igračima i trenerom. Za mene je savršeno napraviti sljedeći korak u ovakvom klubu. Navijači, stadion, sve je zaista fantastično", rekao je Mađar nakon potpisa ugovora.

Mađarski vezni igrač postao je drugo novo pojačanje Redsa u ljetnom prijelaznom roku nakon što su se dogovorili transfer Alexisa Mac Allistera iz Brightona.