Nije birao riječi
144

Zbog Ronalda je morao napustiti Al-Nassr i naljutio se: Messi je bolji, uvjerio sam se na treningu

H. H.
Vincent Aboubakar i Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Vincent Aboubakar i Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo je već stekao svog prvog "neprijatelja" nakon potpisivanja ugovora sa Al-Nassrom. Vincent Aboubakar je zbog Portugalca morao napustiti saudijski klub nakon čega je poručio da je Messi bolji igrač od njega.

Al-Nassr je, zapravo, bio primoran da smanji svoj spisak stranaca s obzirom da su dolaskom Ronalda premašili dozvoljenu kvotu od osam stranaca i zbog toga su morali da se riješe jednog nogometaša.

Izbor je pao na iskusnog Kamerunca Vincenta Aboubakara koji ne krije bijes zbog odluke čelnika kluba, a na odlasku je i "pecnuo" portugalskog asa.

"Uvijek sam mislio da je Messi bolji od Ronalda. Nakon treninga s njim, mogu reći da sam bio potpuno u pravu", kazao je Aboubakar koji je navodno u pregovorima sa Manchester Unitedom i Bešiktašom.

Inače, Ronaldo bi trebao 22. januara debitovati za Al-Nassr nakon što odradi supenziju od dvije utakmice koju je dobio još kao član Manchester Uniteda kada se neprofesionalno ponio prema jednom navijaču Evertona.

Jedna utakmica već je odigrana u petak (Al-Nasr - Al-Taee 2:0), a druga je na programu 14. januara kada će Al-Nassr gostovati Al-Shababu, te bi Portugalaca na terenu trebali vidjeti 22. januara protiv Al-Ittifaqa.