Press konferencija
102

Zekić najavio duel sa Željom: Svi trebamo respektovati ovaj derbi, niko nam ništa nije poklonio

E. K.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Trener FK Sarajevo Zoran Zekić je najavio derbi susret protiv FK Željezničar koji se igra u okviru osmog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Istakao je da se nada da će ekipa dobro reagovati nakon pobjede u Banjoj Luci protiv Borca iako ima problema s povrijeđenim igračima.

"Velika utakmica ispred nas, nadam se da ćemo se skupiti, moramo biti trezveni iako nismo imali puno vremena za pripremu poslije Banje Luke, no nekada je tako i bolje. Imamo problema s povredama, vidjet ćemo nakon današnjeg treninga ko će igrati, ali velika je utakmica ispred nas, nadam se da ćemo svi uživati u nogometu", rekao je Zekić koji je ranije već iskusio čari derbija i to kao igrač.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Meni je ovo drugi derbi, a prvi sam bio igrač. Sjećam se tog derbija iako nisam ulazio u igru. Željo je bio prvoplasirani, ali smo ih mi razbili. Derbi je uvijek derbi, ali ulazimo hladne glave s velikom motivacijom i energijom. Tad sam razmišljao da mi je ući barem minutu. Atmosfera je bila fantastična i sve je bilo u redu na i van terena. Sada je moja odgovornost znatno veća i tome se radujem. Do nekih detalja smo došli sami, niko nam ništa nije poklonio, a detalje s kojima nismo bili zadovoljni u Banjoj Luci treba anulirati", dodao je:

Ekipa Sarajeva ima dosta samopouzdanja, a Zekić teži perfekciji što je zasad dobitna kombinacija za Bordo klub.

"Imamo dosta samopouzdanja, a ja težim perfekciji u nekim detaljima. Svaka utakmica je nešto novo za sebe i nema paranja nosom, moraš biti prizeman i znati svoje kvalitete. Svi moramo biti ponosni na ovaj derbi, sutra će doći 100 ljudi iz Hrvatske da pogledaju ovu utakmicu", otkrio je Zekić te nastavio dalje:

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Gledao sam sve utakmice Željezničara ove sezone, pribojavam se da igračima ne dajem previše informacija, pokušavam da analize budu što kraće i svrsishodnije. Igrači moraju preuzeti više rizika, da imamo bolji posjed i takve stvari. Nermin Mujkić je odigrao odličnu utakmicu u Banjoj Luci, siguran sam da će u budućnosti biti više tih mladih igrača".

Utakmica Sarajevo - Željezničar se igra u srijedu s početkom u 20:30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.