Bordo tim lider
0

Zekić nakon velike pobjede u Banjoj Luci otkrio šta Sarajevo mora bolje raditi i najavio derbi sa Željom

H. H.
Zoran Zekić (Foto: Screenshot)
Zoran Zekić (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Zoran Zekić nakon velike pobjede njegovog tima u Banjoj Luci protiv Borca 1:0 izjavio je da pas igra njegove ekipe mora biti još bolja ukoliko žele da imaju konstantu dobrih rezultata.

Sarajevo se sa 16 bodova učvrstilo na prvom mjestu na tabeli i potvrdilo šampionske ambicije ove sezone.

"Čestitam svojim igračima, jako bitna pobjeda, iako moramo biti kvalitetniji na lopti, odvažniji i hrabriji. Ušli smo jako loše u utakmicu, ali hvala Bogu Borac nije iskoristio penal", rekao je Zekić, dodavši:

"Čestitam igračima, navijačima i stručnom štabu, ali nemamo vremena za slavlje. Moja želja je da budemo još jači na lopti, da bude bolji protok lopte i samo na taj način možemo imati konsantu", objasnio je Zekić.

Trener Sarajeva najavio je i predstojeći gradski derbi protiv Željezničara.

"Moramo se mentalno pripremiti i to je utakmica kojom se možemo ponositi. Ipak i ta utakmica nosi tri boda i ja je gledam isključivo tako", zaključio je Zekić.

Sarajevo će u narednom kolu u najvećem bh. derbiju na Koševu dočakati Željezničar, a taj susret na programu je u srijedu u 20:30.

Mladen Žižović (Foto: Screenshot)
Mladen Žižović (Foto: Screenshot)

S druge strane, Mladen Žižović nije mogao biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Komentar na današnji derbi dao je i trener Borca Mladen Žižović, koji je na pitanje šta danas nije dobro funkcionisalo odgovorio:

"Mnogo toga. Nismo bili pravi. Počeli smo kako smo htjeli, imali jedanaesterac, a poslije primili poklon gol. U ovakvim utakmicama moraš postići gol. Imali smo dobre prilike, stativu u posljednim minutama, ali nismo imali svoj dan. Griješili smo u nekim nevjerovatnim situacijama. Moramo se skupiti i okrenuti dalje", rekao je Žižović, dodavši:

"Kontorlisali smo drugo poluvrijeme, pritiskali, a Sarajevo se opredijelilo na kontranapade. Bili smo bolji u odnosu na prvo poluvrijeme, ali dosta igrača još traži formu. Dosta utakmica je iza nas, moramo nastaviti rotirati i nastaviti tražiti dobitnu formulu", dodao je Žižović.

Borac u narednom kolu gostuje ekipi Posušja, a taj susret na programu je u utorak.