Nezadovoljan
0

Zekić: Navijači su nam na kraju dali poruku koja nas treba voditi u sljedećoj sezoni

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Zoran Zekić je na press konferenciji poslije utakmice sa Spartakom iz Trnave istakao žaljenje za prvom utakmicom odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Bordo tim je poražen rezultatom 3:0 te je takmičenje u Evropi završio u drugom kolu kvalifikacija, a Zekić je istakao da odluke mora donositi hladne glave.

Također je spomenuo i poruku navijača na kraju utakmice koja ih treba voditi kroz sljedeću sezonu u domaćem prvenstvu.

"Mogu žaliti za prvom utakmici i prvih deset minuta gdje je bilo isto kao i u Sarajevu. Iz te dvije prilike nismo zabili gol nakon čega smo nestali s terena. Mogu ja biti ljut i svakakav, ali moram biti hladne glave. Pokazali smo onaj mentalitet kojeg želim izbaciti iz naših glava, bili smo prespori i nismo bili agresivni. Nismo napadali igrača s loptom. Trebao nam je gol da nas digne, a onda je Spartak zabio gol iz jednog bezopasnog centaršuta. To je Spartak diglo u nebesa, a mi se nismo snašli. Drugi gol je isto plod naše loše igre. Nisam zadovoljan, iskoristio bih priliku da se zahvalim navijačima koji su prešli dug put da nam daju podršku, nisu dobili po što su došli. Na kraju su nam dali poruku koja nas treba voditi, a poruka je ta da moramo biti koncentrisaniji i da imamo tri utakmice kao vodilju kako se Sarajevo treba ponašati svaku utakmicu. Poraz je ispao ružan jer smo dobili i treći gol", rekao je Zekić i dodao:

"Ekipa koja želi igrati na ozbiljnijem nivou ne smije dozvoliti da ne bude koncentrisana u šansama. Kad izgubiš 3:0 onda možeš pričati o puno toga. Da sam ja pobijedio u Sarajevu koliko smo trebali pobijediti onda bismo pričali drugačije. Nema tu nikakvog iznenađenja, znali smo sve o Trnavi, ali utakmica se odvija kako se odvija. Na kraju ispade rutinska pobjeda, šta dalje pričati".

Dodao je da nije problem u sastavu i taktici već u lošem pristupu i timskoj energiji za razliku od prethodnog susreta.

"Nije stvar u sastavu i taktici nego u pristupu i energiji. Imali su previše prostora danas za razliku od prethodne utakmice", dodao je i nastavio dalje u šaljivom tonu:

"Jučer sam mogao registrovati Van Dijka, ali nisam htio. Nije problem što je Bubanja bio u zadnjoj liniji nego što naša prednja linija nije bila agresivna te je dala puno prostora igračima da kreiraju igru. Stajali smo predaleko od igrača, na kraju su Đorđević i Mehmedović bili sami u veznoj liniji. Odbrana kreće od napada. Sve nas treba ovo vratiti u realnost da shvatimo kako se treba ponašati u bh. prvenstvu".

Poručio je kako bi svlačionica morala biti uzdrmana uoči meča prvog kola prvenstva BiH protiv Slobode te da će on morati povući neke poteze.

"Trebala bi svlačionica biti uzdrmana. Mene ti detalji o kojima pričamo više smetaju od poraza. Ja kao trener ću morati povući neke poteze, ne možemo igrati kao danas u Trnavi. Ja sam to dužan prema klubu", završio je trener Sarajeva.

Sarajevo će u prvom kolu nove sezone već u nedjelju odmjeriti snage sa tuzlanskom Slobodom. Susret je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 21:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.