Pred meč sa Spartakom
485

Zekić: Navijači su teškom mukom skupili novce da dođu, moramo i to poštovati

E. K.
Trener FK Sarajevo Zoran Zekić je na današnjoj press konferenciji uoči utakmice sa Spartakom iz Trnave istakao da želi da se fokusira na svoju ekipu.
Istakao je da se ekipa dobro osjeća u Trnavi te da se nada da će se osjećati još bolje nakon utakmice.

"Dobro se osjećamo u Trnavi, nadam se da ćemo se sutra još bolje osjećati. Kratko je vrijeme između dvije utakmice. Još su sjećanja na ovu prošlu. Sutra je nova priča. Nadam se da su moji igrači spremni za izazove. Spartak je dosta ozbiljnija ekipa od Aktobea. Jako su čvrsti. Čekaju svoje šanse. Jako su gusti. Vidjeli smo dosta njihovih dobrih pojedinaca. Imali su pet-šest dana više za pripremu nego za prvu utakmicu, ali bih se više fokusirao na svoju ekipu. Stadion je prekrasan, pa će Spartak pokušati biti agresivniji", rekao je Zekić u najavi utakmice te zatim dodao da u ekipi neće biti Miomira Đuričkovića.

"Đuričković je imao nesretni prvi žuti, nakon toga se povrijedio. I Soldo je odigrao jako dobru partiju, a dobio je treći žuti, ni njega nema. Dosta smo promišljali o tome. Naći ćemo neko rješenje. Moramo vjerovati u ono što radimo. To je sve sastavni dio nogometa. Što se tiče sistema, nadam se da ćemo uskoro biti spremni da igramo razne sisteme. Ništa nije isključeno. Tražit ćemo najbolje svoje trenutke".

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Nije se razmišljalo o odgodi utakmice protiv tuzlanske Slobode.

"O odgodi utakmice protiv Slobode uopšte nismo razmišljali. Imamo dovoljan broj igrača u rosteru. Žao mi je što je tako talentovan igrač otišao tako brzo. Bio je povrijeđen sve ovo vrijeme, pa mi je žao što ga nisam ni osjetio. Mislim da je divan dečko i sportista. Što se tiče odlazaka i dolazaka, ima još dosta do kraja prelaznog roka, ali bih se skoncentrisao na ovu utakmicu i kadar koji sada imamo", poručio je trener Bordo tima te nastavio dalje.

"Iznimno sam zadovoljan u ovom dijelu periodizacije kako ekipa izgleda. Poučen iskustvom, znam da će nekad doći kriza jer neke detalje nismo obavili. Sutra je jako zahtjevna utakmica, koja nam jako puno znači. Mnogi od njih su teškom mukom skupili novce da dođu, moramo i to poštovati, izraziti respekt za sebe, svoju porodicu, navijače. Sutra je utakmica koja ti daje puno više motiva nego uobičajeno".

Za kraj je istakao da će razmišljati samo o sebi, a ne previše o slovačkoj ekipi.

"Naravno da razmišljamo o Trnavi, ali ako budem previše razmišljao o njima, neću stići razmišljati o nama. Očekujem ekipu koja će pokušati biti dominantnija i imati bolji posjed te napraviti pritisak. Moramo biti spremni na to sve i iskoristiti rupe koje se otvaraju u takvim situacijama", zaključio je Zekić.

Utakmica Spartak Trnava - Sarajevo se igra u srijedu sa početkom u 20:30 sati uz direktan prijenos na My TV i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.