Trener Sarajeva
57

Zekić: Neki igrači imaju mnogo upitnika kada ne igraju, a ja imam kada igraju

N. K.
Zoran Zekić (Foto: T. S./Klix.ba)
Zoran Zekić (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 10. kolu Wwin lige BiH ekipu Veleža rezultatom 4:0, a nakon utakmice bio je više nego zadovoljan trener Bordo tima Zoran Zekić.
"Bila je ovo čudna utakmica s dosta nervoze. Ima tu posljedičnog ponašanja, iako trebamo razmišljati samo o nogometu. Igrali smo puno boljih utakmica od ove, a koje nismo pobijedili. Velež nam je pravio dosta problema u međuprostoru. Ne smije nas ovo zavarati. Neki pojedinci imaju dosta upitnika kad ne igraju, a ja imam upitnike kad igraju. Raduje me realizacija. Dosta smo promašili prilika u prijašnjim utakmicama i to nam se osvetilo. Idemo dalje, teško je prvenstvo. Svaka utakmica je biti ili ne biti. Nadam se da ćemo igrati bolje u nekim detaljima", rekao je Zekić.

U narednom kolu Sarajevo gostuje Igmanu koju s klupe predvodi Husref Musemić.

"Igramo protiv legende Sarajeva, trenerske i igračke. To je detalj koji je dosta zanimljiv i treba ga uvažiti. Imamo gust raspored. I danas sam napravio neke promjene, kao što ste mogli vidjeti", dodao je Zekić.

Podsjetimo, Sarajevo je večerašnjom pobjedom prestiglo Borac i smjestilo se na drugu poziciju s jednim bodom manje od Zrinjskog koji ima i utakmicu manje.