Bordo tim oštećen
1

Zekić o suđenju Sarajevu u Banjoj Luci i Širokom: Ako počnem pričati, otići će u neželjenom smjeru

H. H.
Zoran Zekić (Foto: Screenshot)
Zoran Zekić (Foto: Screenshot)
Trener Sarajeva Zoran Zekić nije se želio upuštati u komentar suđenja nakon remija njegove ekipe na Pecari protiv Širokog Brijega (3:3).

Bordo tim je dva puta vodio u samom finišu, ali je ostao bez pobjede.

Sudija Dragan Petrović iz Banja Luke pri rezultatu 2:1 za Sarajevo poništio je čist gol Renana Oliveire i to nakon pregleda VAR-a, što je u konačnici Sarajevo koštalo tri boda, pored katastrofalne igre u odbrani Bordo tima i promašenog zicera Oliveire.

Na pitanje da li je u posljednje dvije gostujuće utakmice protiv Borca i Širokog Brijega vidio lošiju stranu bh. nogometa, prije svega tendenciozno suđenje protiv Sarajeva, Zekić je rekao:

"Ako ja počnem pričati o tome sad, otići ću u smjeru u kojem ne želim ići. Mislim da postoje ljudi koji to mogu komentarisati, ja se bavim igračima i detaljima na terenu. Da ima odluka kakvih ima, ima, ali ne želim se uvlačiti u te razgovore", rekao je Zekić.

Podsjetimo, Sarajevo je i u Banjoj Luci oštećeno za penal nad Giogrijem Guliashvilijem i crveni karton koji nije pokazan nogometašu Borca Bobanu Nikolovu nakon pogibeljnog starta nad Nemanjom Anđušićem, ali je uz kvalitetnu igru došlo do pobjede, pa se sve zaboravilo brže nego inače.

S druge strane, nakon večerašnje utakmice u Širokom ostali su "repovi", ali za sada i nijema reakcija iz bordo tabora.