Konferencijska liga
56

Zekić o teškom žrijebu za Sarajevo u Evropi: Trebamo imati najveće ciljeve, idemo raditi

H. H.
Zoran Zekić na treningu Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Zoran Zekić na treningu Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv kazahstanskog Aktobea, a trener kluba s Koševa Zoran Zekić poručio je da njegova ekipa ima cilj da prođe dalje.

Žrijeb je održan u švicarskom Nyonu, a klub s Koševa u prvoj utakmici bit će gost.

Nažalost, Sarajevo je dobilo najtežeg rivala, s obzirom da je Aktobe klub s određenim evropskim renomeom, a prema Transfermarktu vrijedi preko 10 miliona eura.

S druge strane, Sarajevo vrijedi 8,4 miliona eura i pitanje je s kakvim igračkim kadrom će dočekati ovaj dvomeč, s obzirom na velike kadrovske promjene i malo vremena za pripreme.

"Laganih protivnika u evropskim takmičenjima odavno nema. To vrijedi za nas, ali i za naše rivale. Pažljivo ćemo analizirati Aktobe, spremit ćemo se najbolje što možemo i biti maksimalno motivisani", rekao je Zekić, dodavši:

"Njihova je prednost što su u ritmu, jer im je prvenstvo u toku. Kao što sam već poručio, trebamo imati najveće ciljeve. Zato idemo raditi. Kada već idemo na dalek put, želimo dati 100 posto sebe i pripremiti uslove da uzvratnu utakmicu dočekamo u dobroj atmosferi", zaključio je Zekić.

Žrijeb za drugo pretkolo Konferencijske lige na rasporedu je već sutra.

Prve utakmice prvog pretkola Konferencijske lige igraju se 11. jula, a revanš dueli 18. jula. Prve utakmice drugog pretkola na rasporedu su 25. jula, a revanši sedam dana kasnije.