Trener Sarajeva
70

Zekić pred duel s Posušjem: Nije "šuplja", ali oni su jako dobra ekipa sa nekoliko izvrsnih pojedinaca

E. B.
Zoran Zekić (Foto: I. L./Klix.ba)
Zoran Zekić (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva će sutra u šestom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine dočekati Posušje.

Danas je u predstojećoj utakmici govorio šef stručnog štaba Sarajeva Zoran Zekić.

"Mislim da smo pauzu iskoristili dobro u svakom smislu, fizičkom i taktičkom. Imali smo dovoljno vremena za analiziranje ekipe Posušja. Nije 'šuplja', ali oni su jako dobra ekipa sa nekoliko izvrsnih pojedinaca, od kojih sam neke i ja sam trenirao. Nadam se da je moja ekipa shvatila sve o čemu smo razgovarali i da će biti skoncentrisani jer jedino tako možemo doći do novih bodova", rekao je Zekić koji sutra može računati na sve igrače osim na Đorđevića.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

U finišu prijelaznog roka u Sarajevo su stigli Karlo Lulić i Domagoj Pavičić.

"Jako sam zadovoljan dolaskom Lulića i Pavičića i siguran sam da će biti velika pojačanja. Proširili smo roster i dobili na ozbiljnosti. Oni će sutra će nastupiti u nekom dijelu utakmice, vidjet ćemo koliko će to biti, tek su tri dana sa nama. Radi se o dva velika profesionalca i pozitivca, sa velikim međunarodnim iskustvom", kazao je Zekić.

Susret Sarajevo - Posušje igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:45 sati. Glavni sudija utakmice će biti Dražen Marić, televizijski prijenos će biti na Arena Sportu, a tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.