Osvrt na utakmicu
0

Zekić sretan nakon pobjede Sarajeva, trener GOŠK-a nije došao pred kameru

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Zoran Zekić bio je vidno zadovoljan i sretan nakon što je njegova ekipa večeras na Koševu pobijedila GOŠK rezultatom 3:1 u okviru trećeg kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.
"Lijepa činjenica je tri pobjede iz tri utakmice. Dosta je bilo teško, bili smo teški u kretnji s loptom i bez. Nismo imali kontrolu. Kao da smo igrali s medicinkama. Patili smo se. Nakon crvenog je GOŠK stao još defanzivnije, ali uspjeli smo doći do golova. U drugom poluvremenu smo stvorili dosta šansi, ali smo i primili gol kakav nismo trebali primiti. Nažalost, to nije prvi put. Najbitnije je na kraju nova tri osvojena boda", rekao je Zekić.

Ima još zamjerki na igru Bordo tima.

"Moramo još dosta raditi, pogotovo na nekim detaljima. Moramo se bolje kretati i biti mirniji s loptom. Razgovaramo svaki dan i ja se nadam da ćemo to ispraviti.", poručio je Zekić.

Trener GOŠK-a Danijel Pranjić nije ispoštovao dolazak pred kamere Arene Sport pa je javnost ostala uskraćena za njegovu izjavu o utakmici.

Inače, Sarajevo će u narednom kolu biti slobodno budući da je odgođena utakmica četvrtog kola u kojem je Bordo tim trebao igrati protiv Zrinjskog. S druge strane, GOŠK dočekuje Posušje.