Trener Bordo tima
243

Zekić tužan zbog ispadanja Sarajeva: Dosta toga nije bilo u redu, raspali smo se

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sarajevo je večeras okončalo evropsku avanturu nakon što je s ubjedljivih 3:0 poraženo od Spartaka u Trnavi.
Bio je to revanš susret drugog pretkola Konferencijske lige, a 3:0 je i ukupan rezultat u dvomeču ovih rivala jer na Koševu prošle sedmice golove nismo vidjeli.

Nakon utakmice je svoj komentar dao trener Bordo tima Zoran Zekić, koji je bio tužan.

"Moram reći da sam iznimno tužan. Prejeftino smo dobili golove nakon što smo trebali pobijediti u prvom meču. Raspali smo se nakon golova i smeta mi što nije bilo prave energije. Nismo napadali onako kako smo se dogovorili. S loptom nismo napadali dubinu, a na kraju je ispao ružan poraz iako smo imali fantastične šanse na početku. Spartak je zabio u prvoj akciji u kojoj je prešao centar. Sve je ovo iskustvo za sve nas, a zahvaljujem navijačima što su došli u ovako velikom broju. Navijači su nam poručili šta žele od nas, treba se resetirati pred prvenstvo i analizirati ono što nije valjalo. Dosta toga nije bilo u redu", rekao je Zekić za MY TV.

"Nismo igrali na način koji nas je krasio u prethodne tri utakmice. Gubili smo sve duge lopte, a Spartak je danas pobijedio maltene rutinski. Nismo se snašli nakon primljenog gola, ali nema odustajanja", dodao je hrvatski stručnjak.

Sada je Sarajevo okreće obavezama u domaćem šampionatu, čiju je sezonu najavila i grupa Hordi zla u Trnavi. "Hoćemo titulu, titulu na Koševu", skandirali su navijači Sarajeva.

"U Sarajevu sam osjetio mnogo ljubavi i želim tu ljubav osjećati i dalje. Hoćemo da prezentiramo Sarajevo kako smo i dosad i u Gabeli i Doboju, Sarajevu...", zaključio je Zekić.

U prvom kolu Wwin lige BiH Sarajevo u nedjelju dočekuje tuzlansku Slobodu.