Nakon pobjede na debiju
0

Zekić uz prigovor Kazahstancima smirivao euforiju: U Sarajevu će nam biti teže

N. M.
Foto: Screenshot/YouTube
Foto: Screenshot/YouTube
Nogometaši Sarajeva danas su u dalekom Kazahstanu stigli do vrijedne pobjede u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige, pošto su s 1:0 savladali Aktobe.
Do trijumfa je Bordo tim stigao u 90. minuti susreta golom Francisa Kyeremeha, koji je spektakularno pogodio rašlje s 25 metara.

Kratak komentar je nakon utakmice dao novi trener Sarajeva Zoran Zekić, koji je danas slavio pobjedu na svom zvaničnom debiju na klupi kluba s Koševa.

"Očekivao sam da će biti teška utakmica u Aktobeu, s obzirom na podršku domaćih navijača. Upravo smo započeli novu sezonu, tako da nismo u najboljoj formi. Čestitam mom timu na pobjedi, a posebno bih čestitao i zahvalio svim navijačima Aktobea koji su našu pobjedu učinili još ljepšom. Nakon ove utakmice mogu reći da je završeno samo prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme počinje za sedam dana u Sarajevu i bit će mnogo teže. Nemamo nikakvu prednost", rekao je Zekić, prenose kazahstanski mediji.

Novinari su Zekića pitali da prokomentariše suđenje, a on nije želio mnogo govoriti o tome te je prigovorio Kazahstancima zbog stanja travnjaka.

"Kada pobijedite, nema pitanja za sudiju. Ovo je nogomet. Imamo energiju koja je ponekad bila negativna pa smo na momente pravili faulove. Kvalitet terena na stadionu? Smatram da bi za klub kao što je Aktobe teren trebalo da bude mnogo bolji", rekao je Zekić i požalio se na travnjak Kobylandy Batyr stadiona.

Sarajevo je slabo stajalo na terenu u prvom poluvremenu, a Zekić kaže da je na pauzi ukazao na probleme Bordo momcima.

"Naravno, kada izađete na teren, nastaju određeni problemi. Tokom pauze sam ukazao sam momcima na njih. U prvom poluvremenu često smo gubili lopte, u drugom dijelu utakmice imali smo dvije šanse, ali je Aktobe imao više. Nismo igrali grubo. Bilo je grešaka, pa smo pokušali da se izvučemo iz ove situacije kroz taktičke prilagodbe i uspjeli smo", zaključio je Zekić.

Revanš susret Sarajeva i Aktobea igra se narednog četvrtka na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21 sat.