Sve izvjesniji odlazak
79

Željezničar bez standardnog prvotimca stigao na pripreme na Zlatibor

N. M.
Foto: Adem Ćatić/fkz.ba
Foto: Adem Ćatić/fkz.ba
Nogometaši Željezničara danas su otputovali na glavni dio priprema uoči nove sezone, koji će obaviti u susjednoj Srbiji.

Plavi su večeras stigli na Zlatibor, a među nogometašima koji su doputovali na srbijansku planinu nema Josepha Amoaha.

Amoah nije na spisku igrača koji je objavljen na zvaničnoj stranici Plavih, a njegov izostanak sa spiska putnika tako bi mogao značiti i kraj Amoahove epizode na Grbavici budući da mu ugovor ističe krajem mjeseca. No, još uvijek se čeka da to Plavi zvanično potvrde.

Amoah ima 22 godine, a posljednje dvije je član Željezničara za koji je odigrao 65 utakmica, postigao 9 golova i upisao isto toliko asistencija.

Spisak igrača koje je trener Denis Ćorić poveo na Zlatibor izgleda ovako:

Golmani: Vedad Muftić, Tarik Abdulahović, Adel Duškaj.

Odbrambeni igrači: Nemanja Cavnić, Amar Drina, Marin Karamarko, Aiman Šemdin, Azur Mahmić. Marin Galić, Edwin Odinaka, Stefan Radinović, Dženan Šabić

Vezni red: Samir Radovac, Harun Karić, Ivan Đorić, Huso Karjašević, Afan Fočo, Malik Kolić, Bože Vukoja, Al Jaber, Gabriel Mačić, Aleksandar Boljević, Amer Hiroš

Napadači: Sulejman Krpić, Faris Zubanović, Ognjen Laušević.

U srijedu će Željo igrati prijateljski meč sa Slobodom iz Užica, dok ga u nedjelju čeka provjera protiv ekipe Bani Yas iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Podsjećamo, Plavi su se proteklih dana spremali na Grbavici, gdje su odigrali i dvije pripremne utakmice. U prvoj utakmici su sa 2:0 nadigrali nogometaše bez ugovora koje je okupio Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, a u drugom su upisali poraz od Igmana 3:1.