Premijer liga BiH
72

Željezničar danas na Grbavici u zaostaloj utakmici dočekuje zahuktali Igman

N. K.
Detalj s posljednje međusobne utakmice (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s posljednje međusobne utakmice (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Igmana danas na stadionu Grbavica igraju zaostalu utakmicu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja se nije odigrala zbog obaveza Plavih koje su imali u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.
Izabranici Nermina Bašića ovu utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju nakon što su prije četiri dana također na Grbavici pobijedili Tuzla City rezultatom 3:1. Željezničaru je to bila druga pobjeda u sezoni uz poraz koji su doživjeli u Posušju.

"Očekujem tešku utakmicu iz razloga što smo mi u emotivnom pražnjenju poslije Evrope. Stiže nas umor, to je vidljivo. Dočekujemo ekipu koja je dobro startala, u vrhu je tabele, imaju iskustvo. Zadržali su gro ekipe koja je prošle sezone iznijela super prvenstvo i protivnika koji nam ne leži zadnje dvije utakmice. Morat ćemo se prilagođavati. U ovom momentu smo bitni sami sebi, radimo puno na sebi, kako se osvježiti, biti pravi i igrati isključivo na rezultat, bez nekih zahtjeva za ljepotom i da na reprezentativnu pauzu odemo sa što više bodova. Onda se regenerirati i ja bih rekao raditi normalno pod navodnicima. Atmosfera je sjajna, zadnja utakmica je donijela i dobrog i stvari koje možemo brzo popraviti. Pripremamo se za Igman, koji je dobar, koji igra na Grbavici dobro, a mi moramo pokazati da smo Željo, da imamo volje i da probamo zabilježiti tri boda", poručio je Bašić u najavi utakmice.

S druge strane, Igman je odlično krenuo u novu sezonu budući da su ostvarili tri pobjede (Zvijezda 09, Sloga Meridian i Posušje), dok su jedino poraženi od Borca. Sigurno je da će i na Grbavici imati veliki motiv da se predstave u dobrom svjetlu.

Ovo će biti četvrti međusobni duel Željezničara i Igmana, a u dosadašnja tri su obje ekipe slavile po jednom dok je u maju ove godine bilo 1:1 na Grbavici.

Glavni sudija utakmice je Elvedin Topuzović (Tuzla), a pomoćnici su Davor Maksimović (Doboj) i Hasan Nanić (Bužim).

Utakmica koja počinje u 18:30 satu bit će u TV prijenosu na kanalima Arene Sport, dok ćete na portalu Klix.ba moći pratiti uživo tekstualni prijenos susreta.

Tabela:

Standings provided by Sofascore