Deveto kolo Wwin lige BiH
19

Željezničar dočekuje direktnog konkurenta za Evropu, Igman traži četvrti vezani trijumf

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Deveto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine se nastavlja danas kada su na rasporedu tri utakmice.

Program će od 13:00 sati otvoriti Igman i GOŠK u Konjicu gdje će domaći sastav tražiti četvrtu vezanu pobjedu i definitivni bijeg iz opasne zone, a protivnik za to je idealan budući da je GOŠK na posljednjem mjestu na tabeli sa svega jednim osvojenim bodom iz osam odigranih utakmica.

Ko će se radovati danas na Gradskom stadionu u Konjicu, bit će nam jasnije oko 15:00 sati kada bi se trebao završiti ovaj susret.

Druga utakmica današnjeg programa se igra na stadionu Grbavica gdje će Željezničar probati prekinuti seriju od dva meča bez pobjede, a protivnik će im biti izuzetno kvalitetna ekipa Posušja.

Plavi su poraženi od Zrinjskog nakon čega su remizirali sa Sarajevom pa se izabranici Denisa Ćorića protiv direktnog konkurenta u borbi za evropska takmičenja žele vratiti na pobjednički kolosijek.

Posušje je pobijedilo Radnik, a onda doživjelo poraz od banjalučkog Borca iako su većinu utakmice bili respektabilan rival pa je sigurno da na Grbavicu ne dolaze s bijelom zastavom.

Ova dva rivala su izjednačena na tabeli, nalaze se na trećem odnosno četvrtom mjestu na tabeli sa po 14 bodova i sigurno je da će pobjednik iz ovog meča steći neophodno samopouzdanje uoči nastavka prvenstva.

Utakmica na Grbavici je na rasporedu od 15:00 sati.

Današnji program će zatvoriti utakmica aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke koji će na Gradskom stadionu ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine i sve osim trijumfa domaćina bilo bi apsolutno iznenađenje.

Borac je u prošlom kolu pobijedio Posušje na gostovanju rezultatom 2:0 dok je Radnik istim rezultatom savladao Slobodu, ali na svom terenu.

Bijeljinci se nalaze na veoma dobrom šestom mjestu na tabeli s deset bodova iz sedam utakmica koliko ima i Borac, ali iz pet odigranih susreta, no Banjalučani su apsolutni favoriti u ovom susretu i s pravom se nadaju osvajanju nova tri boda i definitivnim priključkom za vrhom tabele.

Sva tri susreta će biti u direktnom tv prijenosu na kanalima Arene Sport, a duel s Grbavice ćete moći pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Raspored današnjih utakmica devetog kola Wwin lige BiH:

13:00 - Igman - GOŠK

15:00 - Željezničar - Posušje

21:00 - Borac - Radnik

Tabela: