Hrvatski golgeter
244

Željezničar dogovorio pojačanje u napadu, stiže Filip Dangubić iz Žalgirisa

N. K.
Filip Dangubić (Foto: Žalgiris)
Filip Dangubić (Foto: Žalgiris)
Hrvatski napadač Filip Dangubić (29) postat će novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar. Ovu informaciju potvrdio je još uvijek njegov zvanični klub Žalgiris iz Litvanije.
Naime, Dangubić je imao klauzulu u litvanskom klubu prema kojoj bi ovog ljeta mogao napustiti Žalgiris u slučaju odgovarajuće ponude.

"Nisam planirao da aktiviram ovu klauzulu ugovora jer sam se osećao veoma dobro u Kaunasu, uživao sam u igri. Zbog toga sam odbio nekoliko drugih ponuda u posljednjih mjesec dana. U svakom slučaju, posljednja ponuda je jednostavno bila previše dobra da bi se propustila u svakom pogledu. Žalgiris je učinio sve da me zadrži, ali nije mogao parirati takvoj ponudi. Zato sam odlučio da odem", rekao je Hrvat za Žalgiris.lt.

Hrvatski napadač će, kako saznaje portal Klix.ba, na Grbavici vjerovatno biti predstavljen u ponedjeljak.

Dangubić je ponikao u Rijeci koja ga je u nekoliko navrata slala na posudbe, a onda je 2018. godine prešao u Spartak iz Trnave.

Kasnije je igrao za Chindiju, Celje, UTA Arad, Hegelmann, a u Žalgiris je stigao u martu ove godine.

Ove sezone je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 12 golova. Zanimljivo da je prije samo pet dana protiv Dziugasa u litvanskom prvenstvu postigao čak tri pogotka.