Dangubić na Grbavici
359

Željezničar doveo najveće pojačanje ove sezone, napadač se predstavio navijačima kao Robin Hood

E. B.
Filip Dangubić (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Filip Dangubić (Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba)
Fudbalski klub Željezničar je doveo najveće pojačanje ove sezone, a na Grbavicu je danas stigao hrvatski napadač Filip Dangubić (29).

Dangubić je u redove Željezničara stigao iz litvanskog Žalgirisa, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

Nogometnu karijeru je počeo u Rijeci koja ga je u nekoliko navrata slala na posudbe, a onda je 2018. godine prešao u Spartak iz Trnave. Kasnije je igrao za Chindiju, Celje, UTA Arad, Hegelmann, a u Žalgiris je stigao u martu ove godine.

Ove sezone je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 12 golova.

Dangubić se navijačima predstavio na veoma zanimljiv način. Na videu koji je objavljen na zvaničnoj Facebook stranici kluba, Dangubić nateže imaginarnu strijelu u stilu Robina Hooda dok u pozadini svira muzika iz kultnog filma, a navijači Željezničara se nadaju da će takvu proslavu pogodaka gledati mnogo puta tokom ove sezone.

"Drago mi je da sam ovdje, dugo su trajali pregovori i drago mi je da se sve završilo ovako što sam došao u ovakav klub i jedva čekam prvi trening i prvu utakmicu. Znam dosta o klubu, pratim balkanski nogomet i dodatno sam se raspitivao. Jedan od najvećih klubova iz bivše države, u BiH sigurno najveći. Velika je motivacija doći ovdje i biti dio ove priče. U ritmu sam od trećeg mjeseca, što se tiče fizičke spreme neće biti problema, nadam se da ću i golgetersku formu prenijeti na terenu kao što sam imao tamo", kazao je Dangubić.

Novi napadač Plavih će već večeras od 18 sati obaviti prvi trening sa ekipom.