Radno među Plavima
99

Željezničar ide na Zlatibor u nedjelju, prije toga dvije utakmice na Grbavici

D. P.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Nogometaši Željezničara predvođeni novim trenerom i s brojnim promjenama u igračkom kadru nastavljaju pripreme za novu sezonu, a Plavi s Grbavice objavili su raspored za narednu sedmicu u kojoj je planiran i put za Zlatibor.

Novi trener Denis Ćorić okupio je igrače nedavno, a Željin roster doživio je velike promjene. Ove sedmice na rasporedu su treninzi, dvije pripremne utakmice, a onda i put na Zlatibor.

Plavi će u Sarajevu boraviti i trenirati od ponedjeljka do subote, a onda u nedjelju slijedi put na Zlatibor na glavni dio priprema.

U narednih pet dana Željezničar će odigrati i dvije pripremne utakmice na Grbavici. U utorak od 18 sati Plavi će odmjeriti snage sa selekcijom Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH (SPFBiH), odnosno igračima koji nemaju ugovor, a spremaju se putem ove organizacije.

U petak je zakazan drugi prijateljski duel, a to je protiv federalnog prvoligaša TOŠK-a iz Tešnja. Utakmica se također igra s početkom u 18 sati na Grbavici. U međuvremenu Plavi će odraditi šest treninga uključujući i fitness, a put na Zlatibor zakazan je za nedjelju ujutro.

Podsjetimo, Grbavicu je ovoga ljeta napustilo 13 igrača, a to su Haris Ovčina, Vahid Selimović, Filip Dujmović, Ajdin Mulalić, Nedim Mekić, Antonio Pavić, Josip Mijić, Edin Cocalić, Semir Štilić, Dženan Haračić, Andrija Drljo, Edin Biber i Adonis Bilal.

Klub je radio i na dovođenju igrača te još uvijek nije kompletirao listu pojačanja, a dosad su potpisali ugovore Bože Vukoja, Marin Karamarko, Ivan Đorić, Azur Mahmić i Tarik Abdulahović, kao i nekoliko igrača koji su prekomandovani iz juniorske selekcije.