Kraj priprema
24

Željezničar morao prekinuti trening utakmicu na Zlatiboru, slijedi povratak u Sarajevo

N. M.
Foto: Adem Ćatić/fkz.ba
Foto: Adem Ćatić/fkz.ba
Nogometaši Željezničara okončali su sedmodnevne pripreme na srbijanskom Zlatiboru, a njihov finiš nije prošao onako kako je stručni štab Denisa Ćorića to planirao.

Danas je Željo trebao odigrati pripremni meč sa Baniyasom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je ovaj tim otkazao utakmicu jer je promijenio plan priprema, zbog čega su Plavi odlučili da nogometaši odigraju međusobnu trening utakmicu.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

No, Željezničar nije mogao do kraja odigrati ni trening meč jer je on prekinut u finišu prvog poluvremena zbog izuzetno jake grmljavine na Zlatiboru.

Ekipa Plavih bila je podijeljena u dva tima. Za jedan tim igrali su: Muftić – Galić, Cavnić, Karamarko, Mahmić – Karjašević, Đorić – Cvetanoski, Hiroš, Boljević – Krpić. Protiv njih su igrali: Abdulahović – Odinaka, Drina, Mraković, Beširević – Karić, Radovac – Al Jaber, Vukoja, Laušević – Zubanović. Tarik Mraković je na probnom radu.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 0:0, a sada za ekipu trenera Ćorića slijedi povratak u Sarajevo.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u četvrtak protiv Zrinjskog, a početak sezone u Wwin ligi zakazan je za 3. august, kada Plavi dočekuju Široki Brijeg na Grbavici od 18:45 sati.